Let's make industry work better

Welkom bij ERIKS!

Wij zijn een gespecialiseerde industriële dienstverlener met één goede missie: jouw bedrijf beter en efficiënter maken. Met onze technologische kennis en vaardigheden ontwikkelen wij oplossingen om de industrie toekomstbestendig te maken.  

Om jouw bedrijfsprocessen maximaal uptime te houden en jouw Total Cost of Ownership zo laag mogelijk te houden, ben je aangewezen op betrouwbare producten, slimme systemen, een toegewijde service en diepgaande kennis. Wij, bij ERIKS, begrijpen jouw behoefte en denken met jou mee om jou steeds opnieuw de beste oplossing te bieden in alle takken van de industrie. En dit doen we voor jouw succes. Iedere dag opnieuw.

Recente gepubliceerde artikelen | Nieuws - Cases - Blogs

H2-ready: materialen geschikt voor waterstof

Uitdagingen in OEM elektrolysers en de vooruitgang van ERIKS in materiaalontwikkeling voor waterstof...

Good Manufacturing Practices: Voedingsindustrie

Ontdek de cruciale rol van Good Manufacturing Practices (GMP) in de wereldwijde voedselveiligheid on...

ERIKS helpt om jouw bedrijf te verbeteren en succesvoller te zijn!

Met producten en services die je nodig hebt

Ons uitgebreid productassortiment heeft de diepte en breedte die je nodig hebt. Met onze diensten en innovatieve werkmethoden ontzorgen wij onze klanten. Wat ons echt onderscheidt, is onze kennis en het aanbod van technische en logistieke maatwerkoplossingen die jouw bedrijf echt verder helpen.

 

Door het verlagen van jouw Total Cost of Ownership

In welke branche je ook actief bent, wij kunnen de Total Cost of Ownership (TCO) verlagen. We beperken het aantal leveranciers, optimaliseren processen en verhogen de uptime, waardoor jij jouw doelen kunt halen. Om nog beter te kunnen samenwerken, kunnen wij zelfs integreren in jouw bedrijf.

 

Met kennis van jouw markt

Binnen welke industrie jij ook actief bent, ERIKS biedt volledige ondersteuning. Onze experts hebben jarenlange ervaring met toepassingen en installaties in jouw bedrijfstak.

 

Let's make industry work better

Samen met onze klanten optimaliseren wij de industrie.

Wij zijn er trots op dat wij onze industriële klanten wereldwijd op lange termijn succesvoller maken. Door onze kennis en expertise helpen wij onze klanten hun prestaties te verbeteren en hun productiviteit te verhogen, terwijl zij zichzelf en ons motiveren om te blijven ontwikkelen.

We voelen ons overal thuis

In welke industrie je ook actief bent, we zijn jou op elk gebied van dienst. 

  • Met een zeer breed en tegelijkertijd diepgaand productaanbod voor jouw MRO-behoeften
  • Met onze diepgaande kennis en productiemogelijkheden voor jouw OEM-behoeften
  • Met innovatieve en kostenbesparende oplossingen. Van advies over energiebesparende componenten, het stroomlijnen van jouw voorraadbeheer tot het verzorgen van innovatieve 3D-modellen.  Dit is onze TCO² approach

 

ERIKS wil een partner zijn en meedenken in totaalconcepten, altijd met een focus op de gezamenlijke doelstellingen binnen jouw project.
 

ERIKS staat garant voor

Diepgaande kennis

Onze mensen hebben allen een uitgesproken passie voor techniek. Ze willen hun kennis delen en ontwikkelen en zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om het beter te doen. Door te leren, experimenteren en innoveren, vergaren onze mensen een uitgebreide kennis in verschillende producten en applicaties in alle takken van de industrie. Op die manier helpen we onze klanten om efficiënter te werken, en zo beter te presteren. Wij denken op niveau mee met onze klanten en ontwikkelen zo technische en logistieke maatwerkoplossingen die het bedrijf echt verder helpen.

Innovatieve leverancier

Met onze beproefde technologie is jouw bedrijf klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Klanten kunnen bij ons terecht voor industrie 4.0-oplossingen, draadloze sensoren, big data, online bewaking en voorspellend onderhoud. Onze best-in-class systemen voor online conditiebewaking maken alle vormen van preventief en voorspellend onderhoud mogelijk, zowel op locatie als op afstand. Jij kan continu jouw machinepark bewaken en jouw gegevens bekijken.

Geïntegreerde Supply Chain oplossingen

Door ons uitgebreide, wereldwijde netwerk is ERIKS een uiterst gekwalificeerde partner voor een geïntegreerde aanpak in de supply chain. Door de speciaal door ERIKS ontwikkelde toeleveringssystemen kunnen wij jouw bedrijf helpen de kosten te verlagen en de productiviteit te maximaliseren. Onze supply chain-oplossingen zorgen voor kostenbesparing, meer gestroomlijnde orderverwerking en een optimale beschikbaarheid van materialen.

Milieubewust en duurzaam

Verduurzaming biedt kansen om de industrie concurrerender en winstgevender te maken. Energiekosten hebben een groot aandeel in de productiekosten. Met een scala aan diensten en producten, zoals warmtebeeldtechniek, kunnen de ervaren technici van ERIKS het energieverbruik en de CO2-uitstoot van jouw bedrijf helpen verminderen.

Veiligheid voorop

Jouw werknemers zijn jouw meest waardevolle kapitaal. Ze moeten beschermd worden. In een groeiend aantal landen worden eisen ten aanzien van gezondheid en veiligheid steeds vaker door wet- en regelgeving opgelegd. Onze veiligheidsprestaties laten zien dat wij als organisatie professioneel te werk gaan en een veilige en betrouwbare partner zijn.
 

Lokale en internationale aanwezigheid

ERIKS is onderdeel van SHV, een familiebedrijf bestaande uit 7 groepsmaatschappijen. ERIKS heeft momenteel meer dan 340 vestigingen in West-Europa, Noord-Amerika en Zuidoost-Azië met meer dan 7.500 medewerkers, verdeeld over 18 landen.  

In België combineert ERIKS lokale aanwezigheid, persoonlijke dienstverlening en een breed MRO- en OEM-assortiment via de 5 Service Centers, met dieptekennis en applicatie- en oplossingsgericht advies vanuit de Technology Centers, ondersteund door productieafdelingen te Mol, Hoboken, Antwerpen-Haven en Asse.

 

We helpen je graag verder

Ben je op zoek naar gespecialiseerde productkennis?

Onze productspecialisten staan voor jou klaar met persoonlijk advies en diepgaande productkennis.

Direct een product bestellen?

Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know-how hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.