Verbeter vandaag nog je voedselveiligheid met deze 54 tips

Of het nu gaat om voedselveilige slangen, afdichtingen, leidingen of kunststoffen, deze tiplijst behandelt alle onderdelen van je productielijn.

Complexe wetgeving, strenge eisen, veeleisende afnemers. Voedselveiligheid kan een doolhof zonder uitgang lijken. Maar soms is het ook hartstikke simpel; gewoon de juiste kleur onderdeel kiezen. Kies voor blauw en groen waar mogelijk. Dit contrasteert met de meeste voedingsmiddelen en is dus goed te herkennen, mocht het in je productielijn komen. En zo elimineer je weer een kans op een terugroepactie.

Naast deze tip hebben onze voedselveiligheidsexperts er nog 53 op een rij gezet:

  • Zorg altijd voor een certificaat, zelfs voor onderdelen die niet voedselveilig hoeven te zijn. Als er dan een keer iemand het verkeerde onderdeel pakt, heb je niet gelijk te maken  met een terugroepactie.
  • Let op de verbindingen van je leidingen, want ook de kleinste ril kan zorgen voor ophoping en groei van bacteriën.
  • Denk ook aan de opslag. Een product dat schoon geleverd wordt, maar niet in de verpakking opgeslagen wordt trekt stof aan. Dan is je onderdeel dus niet meer voedselveilig. Ook uv-licht kan de kwaliteit van een product aantasten. Let dus goed op hoe je een product opslaat.
 

Met  deze tips verbeter je vandaag nog de voedselveiligheid van je productielijn. Download de lijst met tips en voorkom verontreiniging, kruisbesmetting en onderdelen die zoek raken in de productielijn.

Download de Tiplijst Voedselveiligheid

We helpen je graag verder

Ben je op zoek naar gespecialiseerde productkennis?

Onze productspecialisten staan voor jou klaar met persoonlijk advies en diepgaande productkennis.

Direct een product bestellen?

Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Commerciële of administratieve vragen?

ERIKS beschikt over verschillende vestigingen waar je terecht kan voor jouw commerciële en administratieve vragen.