Sustainability

Doing good business
it's about doing more good!

Wij maken de industrie toekomstbestendig

Duurzaamheid staat al enige jaren centraal bij ERIKS. Nu de productiesector haar reputatie als vervuilende, energie-intensieve en weinig duurzame bedrijfstak van zich wil afschudden, is het volgens ons tijd om een krachtiger standpunt in te nemen. Als industrieel dienstverlener hebben we de verantwoordelijkheid en een doel om bij de verbeteringen hiervan een rol te spelen.

Dankzij onze wereldwijde industriële klantenbasis en onze grote verscheidenheid aan producten en diensten kunnen wij veel meer doen om de industrie te verduurzamen. Met onze energie-efficiënte producten, onze benadering voor de totale productiecyclus en ons diepgaand inzicht in duurzaamheid bedienen we de industrie niet alleen. Wij maken de industrie toekomstbestendig.

Onze 6 doelen

Wij, als ERIKS, geloven dat onze mensen - die nu voor ons werken of die in de toekomst voor ons zullen werken - ons belangrijkste kapitaal zijn. Wij zetten ons daarom niet alleen volledig in voor hun veiligheid en welzijn, maar ook voor hun ontwikkeling en kennisvergroting tijdens hun gehel carrière.

De producten en diensten die wij leveren, van energie-efficiënte motors tot innovatieve technologieën zoals 3D printen, maken op diverse manieren efficiënter gebruik van hulpbronnen. Hierdoor leveren wij een directe bijdrage aan de vermindering van van het water- en energieverbruik van onze klanten en minimaliseren wij de hoeveelheid afval die zij produceren. Wij ondersteunen onze klanten om hun eigen doelen te behalen, of wij nu de kleinste O-ring leveren of voorzien in baanbrekende condition monitoring-technieken.

Hoe wij zelf onze voetdruk verkleinen is voor onze klanten het beste voorbeeld van hoe nadelige milieueffecten kunnen worden bestreden. Alleen wanneer wij onszelf volledig inzetten voor verlaging van onze eigen emissies, vermindering van ons waterverbruik, en ons fabricage- en industrieafval minder naar de stortplaats brengen, pas dan kunnen wij van onze klanten verwachten dat zij onze steun serieus nemen.

Enkele projecten die het verschil maken

Fietsleaseproject

ERIKS biedt aan haar medewerkers de mogelijkheid aan om een elektrisch fiets te leasen via het bedrijf.  Dit levert niets dan voordelen:

  • De conditie van onze medewerkers gaat erop vooruit
  • Dit draag bij tot minder CO² in de lucht
  • Minder auto's, minder file

Aanplanting ERIKS bos

ERIKS plantte 1500 bomen in natuurgebied De Vennen in Balen. Tientallen ERIKS' werknemers en hun familie hebben onder begeleiding van Natuurpunt diverse streekeigen bomen aangeplant. Het is de bedoeling dat deze bomen uitgroeien tot een toekomstig educatief bos dat door een breed publiek bezocht kan worden. Een mooi initiatief dat perfect past in het sustainability beleid van ERIKS.

Aankoop duurzame elektrische auto's

ERIKS heeft 3 nieuwe Nissan Leaf-poolauto's aan haar wagenpark toegevoegd. Deze auto's bevinden zich in de filialen van ERIKS in Hoboken, Asse en Mol.

Het gebruik van deze poolwagens draagt bij aan het doel van ERIKS om in 2020 een daling van 10% in brandstofverbruik te realiseren.

Sustainability rapport

Wij zijn vastbesloten de samenleving te versterken, verandering te stimuleren en efficiency te verbeteren.

Onze duurzaamheidsdoelen zijn met zorg gekozen en op één lijn gebracht met onze ondernemingsstategie.

Voor uitgebreide online informatie, bezoek onze sustainability website of download het rapport hier

We helpen je graag verder

Ben je op zoek naar gespecialiseerde productkennis?

Onze productspecialisten staan voor jou klaar met persoonlijk advies en diepgaande productkennis.

Direct een product bestellen?

Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know-how hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.