Basisindustrie

  

Voor de productie en verwerking van staal, aluminium, cement, papier, bakstenen en andere grondstoffen is veel vermogen nodig en krachtige aandrijfsystemen die aan de zwaarste procesvereisten voldoen.

In dit segment is ERIKS helemaal thuis. Wij gebruiken onze kennis om maatproducten en onderhouds- en reparatiediensten aan te bieden. Op deze manier reduceren wij de downtime en verlagen we de total cost of ownership voor onze klanten.

Basisindustrie

Minimaliseer jouw downtime

In de basisindustrie is stilstand een dure kost. In staalfabrieken bv. moeten hoogovens een constante temperatuur handhaven om een maximale efficiëntie en een eindproduct van topkwaliteit te garanderen. Het herstel van een stilstand kan maanden, zoniet jaren duren. Ervaar minder stilstand met ERIKS. We hebben de kennis met vakkundige technici om je te ondersteunen bij onderhoud en reparatie en we hebben de hardware: van filtratie- en afdichtingsproducten tot lagers, afsluiters en slangen.

Online Condition Monitoring

Wij denken mee over de juiste onderdelen voor jouw installaties en zorgen ervoor dat een productiestilstand vermeden kan worden. Door middel van dashboards voor voorspellend onderhoud, worden afwijkingen in 'toestand' van je machines en installaties gemonitord. Dit leidt tot een fors hogere output en minder kosten.

 

Vermindering energiekosten

Kostenbeheersing en efficiëntie zijn essentieel in de basisindustrie. Energiezuinige motoren verbruiken niet enkel minder energie, ze zorgen ook voor minder stilstand, minder onderhoud en minder uitstoot van schadelijke stoffen en CO2.

Een greep uit onze services

Elektromechanische services

Productie van transportbanden

Engineering en revisie van hydraulische cilinders

Industriële en metalen slangen

Engineer assembling industrial gearbox in engineering factory

Revisie en reparatie van tanwielkasten

Revisie van lagers

We helpen je graag verder

Heb je een vraag over een product of dienst van ERIKS?

Wij staan voor jou klaar met persoonlijk advies en diepgaande productkennis.

Direct een product bestellen?

Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know-how hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.