Machine- en Apparatenbouw

  

ERIKS bedenkt, ontwikkelt, test, bouwt én verbetert machines en apparaten voor de imposante OEM-markt. Van verpakkingsmachines tot zuivelinstallaties en machines voor de voedingsmiddelenindustrie. De eisen zijn zwaar: een hoge en constante kwaliteit is essentieel. Met co-engineering en co-development bieden wij u aantrekkelijke oplossingen op maat. Zo houden u uw ontwikkelkosten laag, terwijl u wél toegang heeft tot onze waardevolle technologische kennis en expertise.

Fabrikanten van machines en apparaten vertrouwen op het uitgebreide productassortiment. Of u nu bewerkte kunststoffen, hydrauliek, pneumatiek of lagers nodig hebt. Ongeacht of het project draait om aandrijftechniek, afsluit-, rubber-, stromings- of lineaire techniek.

Wij leveren daarnaast een groot assortiment van industriële onderhoudsproducten. ERIKS heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier op de markten voor laboratorium- en medische technologie.

Machine Construction

Engineering

Jouw bedrijf, productieproces, machines en installaties of eindproducten zijn uniek. Om jouw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer je toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is jouw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen.

Na een grondige analyse van jouw vraag of probleem, kunnen we op onze engineering afdelingen, met designsoftware, of met rapid prototyping direct aan de slag. Als producent maken we de innovatieve oplossing bovendien zelf op één van onze eigen productielocaties.

Inhouse cleanrooms

ERIKS is in staat om in de eigen cleanroom vervuiling en out-gassing van componenten te voorkomen. In onze eigen cleanroom reinigen we slangen, afdichtingen, rubber, kunststoffen, afsluiters en complete assemblies op verschillende manieren en maken we de artikelen stofvrij om ze daarna optimaal te verpakken volgens strikte procedures en werkvoorschriften. De heersende norm in de industrie is ISO 14644-1. Binnen deze norm hanteert ERIKS voor haar cleanrooms ISO-klasse 5. Ook het reinigen en verpakken gebeurt in een ISO-klasse 5-omgeving.   

Additive Manufacturing en 3D printing

ERIKS heeft een eigen afdeling die zich specialiseert in het vervaardigen van prototypes, jigs & fixtures en eindproducten. We beschikken over een groot assortiment aan eigen printmogelijkheden om verschillende kunststoffen, metaal, rubber en silconen te printen. Een combinatie van deze metarialen is ook mogelijk.

Om jouw productieproces te versnellen werken we met SolidWorks en de laatste 3D CAD-technologie opdat jouw ideeën, concepten en innovaties zo snel mogelijk omgezet kunnen worden in een tastbaar prototype.

Recente gepubliceerde artikelen | Nieuws - Cases - Blogs

ERIKS Hogedrukbestendige koppelingen voor waterstofmotoren

Waterstof loopt over van potentieel. ERIKS werd gecontacteerd voor gecertificeerde koppelingen met e...

3D-printing biedt ondersteuning aan innovatie

In dit artikel vertellen we waarvoor 3D-printing precies wordt gebruikt en welke voordelen dat oplev...

We helpen je graag verder

Heb je een vraag over een product of dienst van ERIKS?

Wij staan voor jou klaar met persoonlijk advies en diepgaande productkennis.

Direct een product bestellen?

Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know-how hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.