ERIKS | 80 jaar

We kijken met trots terug .... en vooruit!

Dit jaar bestaat ERIKS alweer 80 jaar en daar zijn we trots op. Op deze pagina nemen we u mee langs een aantal  hoogtepunten uit de ERIKS historie. Bekijk de nieuwe tijdlijnvideo en scroll eens langs een aantal markante jaartallen en gebeurtenissen.

Hoe het ooit begon

Gestart met pakkingen voor de zuivelindustrie en inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste industriële dienstverleners.

Het begon allemaal met Arie ERIKS. Hij was de zoon van de directeur van een zuivelfabriek en een ondernemer met een innovatief vermogen en handelsgeest. Al snel zag hij de noodzaak voor onderhoudsproducten in processystemen en bracht hij zijn afsluiters en pakkingen aan de man bij (melk)veehouders en boeren. ERIKS Pakking & Rubber te Alkmaar was geboren. Hij wist dat mensen vertrouwden op zijn specialistische kennis, hulpvaardigheid en het zien van oplossingen. Deze kernwaarden zijn nog steeds de basis van ERIKS.

Sinds de oprichting levert ERIKS afdichtingen voor de procesindustrie, rubberen slangen en spuitgegoten rubberen onderdelen. Later kwamen daar nog afsluiters en aandrijftechniek bij.

ERIKS is inmiddels wereldwijd actief in 18 landen, verspreid over vier continenten. Het productenpakket telt tegenwoordig 900.000 artikelen voor de totale industrie. Van basis tot high end: van afsluiters, pakkingen, onderhouds- en veiligheidsproducten tot slangen en componenten voor aandrijf- en rubbertechniek.

Mijlpalen

ERIKS | een onderdeel van SHV

ERIKS maakt deel uit van SHV Holdings, een multinationaal familiebedrijf met een enorme verscheidenheid aan activiteiten:

  • Handel en distributie van LPG (SHV Energy)
  • Zelfbedieningsgroothandel (Makro)
  • Zwaartransport en hijsen (Mammoet)
  • Industriële dienstverlening (ERIKS)
  • Dierenvoeding en visvoer (Nutreco)
  • Exploratie en productie van olie en gas (Dyas)
  • Verstrekking van risicodragend vermogen (NPM Capital)


SHV is gevestigd in Nederland en is aanwezig in meer dan 60 landen op alle continenten met meer dan 60.000 medewerkers.

We helpen je graag verder

Ben je op zoek naar gespecialiseerde productkennis?

Onze productspecialisten staan voor jou klaar met persoonlijk advies en diepgaande productkennis.

Direct een product bestellen?

Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know-how hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.