OEM solutions

Ontdek de voordelen van samenwerken met ERIKS

Ontdek hoe ERIKS jou als Original Equipment Manufacturer helpt in de zoektocht naar de juiste oplossing.

Ontdek de voordelen van samenwerken met ERIKS

Doordat de opdrachtgevers van ERIKS uit alle segmenten van de industrie komen, zijn wij in staat applicaties in een breder perspectief te beoordelen en technische vraagstukken te vertalen naar de juiste producten. Binnen de ERIKS-groep beschikken wij over meerdere kernactiviteiten. Hierdoor zijn wij voor technische oplossingen niet gebonden aan één discipline.

Onze medewerkers engineering leveren een actieve bijdrage bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Kwaliteitscontrole en uitgebreide testfaciliteiten worden op basis van procedures afgestemd op jouw specifieke wensen om een constante kwaliteit te garanderen.

Voor onderhoud biedt ERIKS een breed pakket aan technische en logistieke diensten. Na (risico-)analyse van jouw installaties of machines zijn wij in staat onderhoud en reparatie af te stemmen op jouw specifieke situaties en bedrijfsdoelstellingen.

Engineering

Jouw bedrijf, productieproces, machines en installaties of eindproducten zijn uniek. Om jouw specifieke wensen en eisen volledig in vervulling te laten gaan, is in veel gevallen maatwerk nodig. Vooral wanneer je toe bent aan een snellere, slimmere of efficiëntere productie. ERIKS is jouw partner bij het ontwikkelen van nieuwe componenten, complete producten of materialen.

Na een grondige analyse van jouw vraag of probleem, kunnen we op onze engineering afdelingen, met designsoftware, of met rapid prototyping direct aan de slag. Als producent maken we de innovatieve oplossing bovendien zelf op één van onze eigen productielocaties.

Additive Manufacturing en 3D printing

ERIKS heeft een eigen afdeling die zich specialiseert in het vervaardigen van prototypes, jigs & fixtures en eindproducten. We beschikken over een groot assortiment aan eigen printmogelijkheden om verschillende kunststoffen, metaal, rubber en silconen te printen. Een combinatie van deze metarialen is ook mogelijk.

Om jouw productieproces te versnellen werken we met SolidWorks en de laatste 3D CAD-technologie opdat jouw ideeën, concepten en innovaties zo snel mogelijk omgezet kunnen worden in een tastbaar prototype.

Inhouse cleanrooms

ERIKS is in staat om in de eigen cleanroom vervuiling en out-gassing van componenten te voorkomen. In onze eigen cleanroom reinigen we slangen, afdichtingen, rubber, kunststoffen, afsluiters en complete assemblies op verschillende manieren en maken we de artikelen stofvrij om ze daarna optimaal te verpakken volgens strikte procedures en werkvoorschriften. De heersende norm in de industrie is ISO 14644-1. Binnen deze norm hanteert ERIKS voor haar cleanrooms ISO-klasse 5. Ook het reinigen en verpakken gebeurt in een ISO-klasse 5-omgeving.   

Neem contact op met onze OEM-experts

Recente gepubliceerde artikelen | Nieuws - Cases - Blogs

Naleving van voedselveiligheid in 6 stappen

In dit artikel ontdekt u zes essentiële stappen om de naleving van de voedselveiligheid te waarborge...

ERIKS Hogedrukbestendige koppelingen voor waterstofmotoren

Waterstof loopt over van potentieel. ERIKS werd gecontacteerd voor gecertificeerde koppelingen met e...

Downloads

ERIKS Company Profile NL

De producten en diensten van ERIKS zijn grotendeels digitaal beschikbaar. Onze documentatie hebben wij gerangschikt per productgroep. Je kan onze documentatie doorbladeren en/of downloaden.

 

We helpen je graag verder

Ben je op zoek naar gespecialiseerde productkennis?

Onze productspecialisten staan voor jou klaar met persoonlijk advies en diepgaande productkennis.

Direct een product bestellen?

Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know-how hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.