ERIKS-Voedingsmiddelenindustrie-header

Voedingsindustrie

Uw uitdagingen. Onze oplossingen.

De Belgische voedingsindustrie is breed opgezet: van brouwerijen en chocolademakers tot zuivelproducenten en vleesverwerkers. Eén zaak hebben al deze fabrikanten gemeen: voedselveiligheid staat voorop. De sector is gebonden aan strenge wet- en regelgeving. De traceerbaarheid van de verschillende productonderdelen is van wezenlijk belang. Net zoals de ketenverantwoordelijkheid. Dit geldt zowel voor voedselfabrikanten als machinebouwers. De industrie moet zich blijven ontwikkelen, want de eisen worden steeds strenger. ERIKS biedt specialistische oplossingen voor uw dagelijkse processen en uitdagingen.

Brouwerijen

De brouwerijsector is, net als de hele wereld, sterk aan verandering onderhevig. Er zijn nieuwe lokale en kleine merken op de markt, er is steeds meer vraag naar duurzame oplossingen en de druk om de algemene kosten te verlagen is immens. Daar komt bij dat de sector gebonden is aan strenge wet- en regelgeving. Nu heeft Covid19 de sector ook nog gedwongen om zijn distributiekanalen te heroverwegen omdat restaurants en bars gesloten zijn.

ERIKS biedt specialistische oplossingen voor zowel bijzondere uitdagingen als voor jouw dagelijkse processen en problemen.

Craft beer production line in private microbrewery

Voedselveiligheid garanderen. Kosten besparen.

Dreigende productiestilstand, terugroepacties. Strenge hygiëne-eisen en wettelijke voorschriften maken de voedingsmiddelenindustrie continu uitdagend. Misschien heeft u problemen met EC1935/2004, traceability, of een risicovol component. Het is ons doel uw werk en uw processen te vereenvoudigen met onze oplossingen. 

Profiteer van 80 jaar ervaring in de voedingsindustrie. We kennen uw uitdagingen in de voedingsindustrie, of u nu machines of productiefaciliteiten bouwt, dranken vult, koekjes bakt, vlees verwerkt of graan maalt. Onze uitgebreide knowhow en gecertificeerde producten maken ons tot een betrouwbare partner voor zowel de MRO als OEM markt. Praat met ons over alles wat u bezighoudt en optimaliseer uw productieprocessen voor maximale veiligheid. Vraag het aan onze experts, dat is de snelste manier om antwoord te krijgen op uw uitdagingen.

Voedselveiligheid is ons uitgangspunt. Voor elke toepassing wordt aan de hand van belangrijke criteria het juiste materiaal geselecteerd. ERIKS inventariseert de bedrijfsomstandigheden waarin een component moet functioneren en komt met een technisch en commercieel passend voorstel. Dit bespaart u tijd, kosten en risico, waardoor afnemers zich vooral op hun core business kunnen concentreren.

De voordelen van samenwerken met ERIKS

Het is ons doel uw werk en uw processen te vereenvoudigen met onze producten en services, waaronder:

  • Technische ondersteuning - van planning tot toepassing 
  • Advies en engineering door ervaren specialisten 
  • Professionele diensten – van prototyping tot onderhoud 
  • Optimalisering productieprocessen en maximale veiligheid 
  • Slimme logistieke oplossingen 
  • Ondersteuning bij implementatie van wet- en regelgeving 
  • Configurator voor rubber en kunststof halffabrikaten 
  • Hoge kwaliteit van A-leveranciers op het gebied van veiligheid en hygiëne 

ERIKS: uniek en volledig gecertificeerd

Als niet-voedselproducerend bedrijf beschikken wij over verschillende vereiste certificaten. Een unieke positie van waaruit wij voedselfabrikanten en machinebouwers voortdurend helpen om te innoveren en slimmer te produceren.

EC1935/2004

De belangrijkste ontwikkeling is EC1935/2004, de Europese wet voor materialen en voorwerpen bestemd om met levensmiddelen in contact te komen, de Food Contact Materials. Traceerbaarheid is daar een onderdeel van, en dit hebben wij allemaal ingeregeld.

EU 10/2011

In dit onderdeel van de wetgeving, ook wel Plastic Information Measure (PIM) genoemd, zijn de eisen aan industriële kunststoffen vastgelegd, waar wij ons aan houden. 

Good Manufacturing Practice

Met GMP bewijzen wij dat ERIKS ‘schoon’ (be)werkt en geen contaminaties veroorzaakt nadat het materiaal bij ons is binnengekomen en voordat het weer wordt verzonden.

Lees ons artikel over wet- en regelgeving

ERIKS levert

Zekerheid bij keuze componenten en materialen 

■ Persoonlijk advies van onze specialisten 

■ Uitgebreid assortiment Food Grade producten en materialen 

■ Uitgebreide faciliteiten voor kwaliteitscontroles en reiniging van producten 


Voedselveiligheid 

■ Rapid prototyping en co-engineering voor nauwkeurig passende onderdelen 

■ Hoge kwaliteit van gerenommeerde fabrikanten op het gebied van veiligheid en hygiëne 

■ Optimale processen en maximale veiligheid voor al uw productieprocessen


Goedkeuringen en voorschriften 

■ Ondersteuning bij de implementatie van wet- en regelgeving in de voedingsindustrie 

■ Uitgebreide certificering van uw producten 

■ Onze specialisten volgen de ontwikkelingen op mondiaal niveau 

 

 

 

Efficiëntie

■ Professionele ondersteuning - van planning tot ingebruikname van uw systemen 

■ Standaardonderdelen rechtstreeks bestellen via de webshop 

■ Snelle, flexibele aanschaf van reserveonderdelen om stilstand te voorkomen 

 

Kosten- en tijdsdruk besparing

■ Supply chain-oplossingen voor vereenvoudigde, efficiënte inkoop- en leveringsprocessen 

■ Intelligente, geautomatiseerde afleversystemen 

■ Optimalisatie van uw totale kosten (TCO)

Klantcases voedingsmiddelen-industrie

ERIKS laat u graag kennismaken met de innovatieve en complete oplossingen die wij de voedingsmiddelenindustrie bieden. Hoe onze aanpak van een probleem bij een klant leidt tot een innovatie of kostenbesparing beschrijven in een verschillende klantcases. Ook u kunnen wij ondersteunen met tal van maatwerkoplossingen en services.

Efficiënte gereedschapskarren

Benieuwd naar de staat van voedselveiligheid in België?
Vraag het rapport aan.

Dit document bundelt interessante cijfers, statistieken en geeft duiding over de staat van voedselveiligheid in België. Relevante informatie voor elke food professional.

 

Onze artikelen over voedselveiligheid : 

Hygiënisch ontwerpen | Wet- en regelgeving

Meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen over onze oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie? Vul uw gegevens in en vink de productgroep aan waar u meer informatie over wenst te ontvangen, of stel uw vraag. Het formulier komt binnen bij onze food specialisten en u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Recente gepubliceerde artikelen | Nieuws - Cases - Blogs

3D-printing biedt ondersteuning aan innovatie

In dit artikel vertellen we waarvoor 3D-printing precies wordt gebruikt en welke voordelen dat oplev...

ERIKS roept stof een halt toe met luchtdouche

Stof is een boosdoener in de farmacie. ERIKS ontwikkelde een luchtdouche voor een producent van gene...

ERIKS: 80 jaar historie in zuivel en voeding

Arie Eriks begon ruim 80 jaar geleden met het produceren van afdichtingen voor melkfabrieken. Vanaf het prille begin leveren wij technische oplossingen voor veel grote producenten in de Food sector. Ook aan wereldberoemde merken waar we trots op zijn. In de afgelopen decennia hebben we enorm veel kennis opgebouwd, waardoor we precies weten welke producten en materialen waar moeten worden toegepast.

We hebben een ongekend breed assortiment afdichtingen, lopende banden, slangen, afsluiters en kunststoffen ontwikkeld, specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie. We gebruiken onze ervaring om uw processen te verbeteren en om de kwaliteit te borgen die u nodig heeft om veilig voeding en drank op de markt te brengen. Wij zijn totaalleverancier in alle segmenten: van zuivel en groente tot fruit en frisdrank. 

Omdat we succesvol meedenken over het optimaliseren van het productieproces, en met innovatieve oplossingen komen heeft ERIKS een uitstekende reputatie opgebouwd als betrouwbaar leverancier en partner.

ERIKS aan de Voormeer in Alkmaar | Meer historie

We helpen je graag verder

Ben je op zoek naar gespecialiseerde productkennis?

Onze productspecialisten staan voor jou klaar met persoonlijk advies en diepgaande productkennis.

Direct een product bestellen?

Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know-how hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.