Brouwerijen

Jouw uitdagingen. Onze oplossingen.

De brouwerijsector is, net als de hele wereld, sterk aan verandering onderhevig. Er zijn nieuwe lokale en kleine merken op de markt, er is steeds meer vraag naar duurzame oplossingen en de druk om de algemene kosten te verlagen is immens. Daar komt bij dat de sector gebonden is aan strenge wet- en regelgeving. Nu heeft Covid19 de sector ook nog gedwongen om zijn distributiekanalen te heroverwegen omdat restaurants en bars gesloten zijn.

ERIKS biedt specialistische oplossingen voor zowel bijzondere uitdagingen als voor jouw dagelijkse processen en problemen.

Bespaar kosten door een analyse van jouw meest essentiële knelpunten door onze expertise!

Wij kunnen je helpen om stilstand te vermijden, energieverlies op te sporen, verlies van water en stoom te verminderen, de tijd van het reinigingsproces te verkorten of de juiste goedgekeurde producten te vinden.

De voordelen van samenwerken met ERIKS

Het is ons doel om de bierindustrie beter en efficiënter te maken door het dagelijkse werk en de bedrijfsprocessen te vereenvoudigen met onze producten en services, waaronder:

  • Technische ondersteuning - van planning tot toepassing 
  • Advies en engineering door ervaren specialisten 
  • Optimalisering productieprocessen
  • Slimme logistieke oplossingen 
  • Beschikbaarheid van producten - direct te bestellen op onze webshop

Kom in contact met onze brouwerij-experts

Ben Boudier

Application Engineer
Flange Gaskets 
T +32 460 97 28 33

“Wij laten dichtingen de fantastische smaak of kleur van jouw eindproduct niet beïnvloeden.”

"Als brouwerij wil je niet dat materialen zoals dichtingen de smaak of kleur van je eindproduct veranderen. Dat willen wij als eindgebruiker van uw product uiteraard ook niet", begint Ben. " We dragen voedselveiligheid hoog in het vaandel en willen onze klanten zo goed mogelijk helpen. Van de voorbereiding van de hop tot het bottelen, van de stoom tot het afgewerkt product. Ik weet zeker dat de voedselveilige oplossingen die we bieden niet duurder hoeven te zijn dan voor andere sectoren of toepassingen.

Onze specialisten kijken graag over je schouder mee, of je nu contaminatie wil vermijden of graag een goede uitvoering wil van de Europese norm EC1935/2004 en alles wat daarbij komt kijken. We overlopen alles samen met jou, zelfs of het materiaal voor de vereiste testen op onze dichtingsmaterialen wel het juiste is voor je toepassingen. En wat met je reinigingsprocedures, de gebruikte chemicaliën en concentratie ervan (CIP)? Het geselecteerde dichtingsmateriaal moet daartegen ook bestand zijn.

Goede materialen kiezen is belangrijk. Maar dankzij de inrichting van onze clean room kunnen we ook de “Good Manufacturing Practice” (EC2023/2006) in onze productie garanderen en zelf certificeren als je dat wil. Op die manier sluiten we uit dat de dichtingsmaterialen vervuild worden bij de behandeling en het inpakken.

Onze application Engineers komen graag ter plaatse om professioneel advies te geven en als je dat wil komen we met het hele team om ook het eindresultaat te beoordelen."

“Wij hebben de kennis en de expertise in huis voor een goed advies over concrete toepassingen, de materiaalkeuze is daar onderdeel van”

Luc Stee

Application Engineer
Hoses & Hydraulics
T +32 490 11 86 21

“Wij zijn fier op onze slangen voor de brouwerijen.”

Geen uitdaging is ons te groot. In brouwerijen wordt er veel van slangen geëist. Ze moeten voldoen aan alle geldende normen, ze moeten alsmaar sneller en efficiënter te reinigen zijn, ze moeten elke contaminatie uitsluiten en gemakkelijk te behandelen zijn. Ik weet zeker dat we voor elke toepassing een passende oplossing hebben!

De slang die we gebruiken op de laad- en loskades is daar een mooi voorbeeld van.  Deze slang heeft bij voorkeur een kunststofspiraal zodat je er toch zachtjes overheen kan rijden.

Daarnaast moeten slangen periodiek gecertificeerd te worden zodat ze steeds aan de verwachtingen kunnen blijven voldoen. Onze systemen en specialisten staan klaar om je hierbij te helpen.

“Hoge eisen, maar stel ons je vragen. We gaan deze uitdagingen met plezier aan”

Christophe Peeters

Sales Manager
Sealing & Rubber Technology
T +32 471 50 41 76

“Onze O-ringen zorgen ervoor dat jouw bier optimaal geschuimd wordt”

Een van onze klanten produceert 2-liter-bierflessen voor een bekend biermerk. Deze flessen zijn ontwikkeld om te gebruiken en te verwisselen in hun SUB-systeem, zodat je ze niet volledig hoeft leeg te tappen om een ander biertje te proeven.

“Uiteraard willen bierdrinkers niet dat de CO2 uit de fles ontsnapt om dan bier te moeten drinken zonder schuim. Een afdichting is een zeer kritiek en belangrijk onderdeel van het brouwproces. Dankzij onze O-ringen zijn deze flessen perfect afgesloten, zonder lekkages. Deze O-ringen zijn gemaakt in een speciaal materiaal, namelijk EPDM 559270.” 

"Ben je bezig met bier brouwen? Met ons ruime assortiment aan voedselveilige compounds en productiemogelijkheden optimaliseren we jouw supply chain.”

Karl Verhelst

Sales Manager 
Power Transmission
T +32 479 36 80 83

“Lagers krijgen veel te verduren tijdens brouwproces.”

Karl: “Brouwerijen zitten vol aandrijftechnieken, zoals de meeste sectoren. Hoeveel roterende onderdelen heeft een brouwerij-installatie wel niet? En elk onderdeel bevat lagers. Het zijn net die lagers die veel te verduren krijgen tijdens de vaak agressieve reinigingsbeurten. We kunnen met onze specifieke oplossingen de levensduur van de lagers aanzienlijk verlengen. Wij maken jouw aandrijftechnieken beter bestand tegen agressieve reinigingsprocessen en zo stilstanden te verminderen."

Maar een brouwerij heeft ook tal van motoren, motorreductoren, kettingen, transportbanden en persluchtinstallaties. Voor al deze productgroepen hebben wij jarenlange expertise in huis die we graag met onze klanten delen. Dit doen we door onze specialisten de installatie ter plaatse te laten analyseren en op maat gemaakte oplossingen uit te werken.”

“Jouw installatie laten analyseren? Onze specialisten komen met plezier ter plaatse en werken op maat gemaakte oplossingen uit!”

Peter Laureyn

Application Engineer 
Engineered Plastics
T +32 475 62 61 64

"De juiste keuze van materiaal en ontwerp is cruciaal.”

De ene sector is de andere niet. Zo verdiept Peter zich met nét iets meer enthousiasme in de wereld van de bierbrouwerij.

“ In het brouw- en bottelproces is de juiste keuze van materiaal en design doorslaggevend. We hebben een diepgaande kennis van Engineered Plastics en daarom kunnen wij onze klant daarbij optimaal ondersteunen”, aldus Peter. “Ik kan je garanderen dat we de levensduur van slijtdelen sterk kunnen verlengen, denk maar aan de kettinggeleiding in de bottelarij of aan de omkasting op maat van machines in transparante kunststof. Ik vind het ook prachtig dat we in het brouwproces kunststoffen kunnen inzetten die geschikt zijn voor de voedingssector en voorzien zijn van het Foodnorm-certificaat.

Mijn passie voor het brouwen gaat ver, af en toe verdiep ik mij in het brouwen van mijn eigen biertje. Voor persoonlijk gebruik natuurlijk”, voegt hij er nog lachend aan toe. 

"De levensduur van kunststoffen onderdelen kan enorm verlengd worden. Ik geef hierover graag meer uitleg aan de hand van enkele concrete successen"

Joeri Mattheeuwsen

Application Engineer 
Tools, maintenance & safety
T +32 474 72 58 22

“Ons totaalpakket garandeert voedselveiligheid voor alles in en rondom jouw brouwprocessen.”

"Niet alleen ons zeer uitgebreid, bijna eindeloze, gamma aan producten en oplossingen maar ook onze expertise maakt van ons de ideale partner in elk brouw- en bottelarijproces. We weten immers dat niet enkel de grondstoffen cruciaal zijn om een rijk en smaakvol eindproduct af te leveren maar dat ook alles wat deel uitmaakt van het productieproces van zeer groot belang is.

Elk lid van ons team - dat regionaal is ingedeeld en dus makkelijk inzetbaar is om oplossingen te bieden – heeft zijn eigen specialisatie en kan hierdoor een diepgaande kennis van de producten verzekeren.  Of het nu om gereedschappen, transport, opslag, food safe onderhoudsproducten of PBM’s gaat, ze denken graag mee om de werkwijze, veiligheid en de voedselveiligheid op de werkvloer te verbeteren en te garanderen.

Denk bijvoorbeeld aan ons RVS-gamma in gereedschappen maar ook in transport- en opslagmiddelen of aan de waaier aan handbescherming die wij op maat van elk proces van de bottelarij kunnen bieden.  Ook kunnen opleidingen en audits op maat, bijvoorbeeld op het vlak van reiniging, georganiseerd worden en kunnen we - los van ons basisaanbod - ook proces specifieke oplossingen op maat bieden.  Een mooi voorbeeld hiervan is de tape die wij ontwikkeld hebben voor de bestaande etiketteermachine van een bekende brouwerij."

“Heb je expertise rond producten en oplossingen nodig voor je brouw- en bottelproces? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.”

Info aanvragen

Wil je meer informatie ontvangen over onze oplossingen voor de brouwerijsector? Vul jouw gegevens in en vink de productgroep aan waar je meer informatie over wenst te ontvangen, of stel jouw vraag. Het formulier komt binnen bij onze brouwerijspecialisten en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

We helpen je graag verder

Ben je op zoek naar gespecialiseerde productkennis?

Onze productspecialisten staan voor jou klaar met persoonlijk advies en diepgaande productkennis.

Direct een product bestellen?

Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Commerciële of administratieve vragen?

ERIKS beschikt over verschillende vestigingen waar je terecht kan voor jouw commerciële en administratieve vragen.