Farmaceutische industrie

Als het gaat om onze volksgezondheid, is alleen het beste goed genoeg. De farmaceutische industrie vereist voortdurende innovatie, precisiewerk, betrouwbaarheid, advies op basis van vergaande kennis en ervaring en oplossingen op maat. En veiligheid gaat boven alles. Daarom zijn wij al jaren een veelgevraagd partner. We hebben onze eigen R&D-afdelingen, we bedenken, testen en ontwikkelen innovatieve productoplossingen, hebben ruime expertise en beschikken vanzelfsprekend over alle benodigde certificaten zoals USP Class VI, FDA en EC1935. Zo blijf je vooroplopen in een voortdurend evoluerende industrie.

Index

  Ook handig

  Farmaceutische partner

  ERIKS biedt op maat gemaakte oplossingen voor de farmaceutische industrie, met innovatieve materialen die voldoen aan strenge eisen voor precisie en veiligheid. Als industriële dienstverlener, met technologische kennis en vaardigheden in 7 productgroepen, zijn wij een partner die met jou meedenkt en jou steeds opnieuw de beste oplossing biedt.
  Ontdek onze praktijkvoorbeelden hieronder:

  Regelgevende normen

  Het naleven van internationale normen zoals USP Class VI, FDA en EC 1935 is cruciaal en complex. De gevolgen van niet-naleving zijn aanzienlijk, met grote operationele en financiële risico's.

  Wij beseffen wat de ernst van deze uitdagingen is. ERIKS levert oplossingen die voldoen aan de USP Class VI- en FDA-normen, waaronder gespecialiseerde PTFE- en precisiepakkingen. Stroomlijn je validatieprocessen, zorg voor voortdurende naleving en laat ons je ingewikkelde zaken beheren.

  Heb je moeite met de materiaalkeuze?

  Het is van cruciaal belang om geschikte materialen te kiezen die bestand zijn tegen diverse chemicaliën en temperaturen. De veiligheid en effectiviteit van je farmaceutische producten hangen ervan af.

  Wij introduceren onze robuuste reeks materialen, waaronder PEEK en PTFE, de kampioenen in chemische weerstand en temperatuurbestendigheid. Daarnaast is onze chemische resistentie gids rubber de ideale bron om de perfecte materiaalcompatibiliteit te kiezen.

  Uitdagingen voor productiestilstand

  Ongeplande productiestilstand heeft direct gevolgen voor de winstgevendheid. De behoefte aan efficiënte en betrouwbare machines is nog nooit zo belangrijk geweest.

  Stap in de toekomst met onze geavanceerde hygiënische IE3- en IE4-tandwielmotoren, die compatibel zijn met je bestaande installatie en een uitstekende levensduur bieden. Combineer dit met ons slangenregistratiesysteem en het ter plekke testen van slangen om die ongeplande pauzes aanzienlijk te verminderen.

  Veiligheid van werknemers waarborgen & kosten optimaliseren

  De balans vinden tussen de dubbele prioriteit van absolute veiligheid in dynamische omgevingen waarborgen, van laboratoria tot cleanrooms, en tegelijkertijd de kostenefficiëntie in het oog houden.

  Verhoog de veiligheidsnormen met innovatieve geventileerde ademhalingssystemen, die allround bescherming bieden zonder afbreuk te doen aan comfort. En wat betreft de kosten? Gebruik onze TCO-calculator (Total Cost of Ownership) voor duidelijke, datagedreven beslissingen waarbij kwaliteit en efficiëntie in balans zijn.

  Prototyping en time-to-market

  Je time-to-market versnellen en tegelijk de productkwaliteit garanderen is cruciaal om competitief te blijven in de veeleisende farmaceutische markt.

  De toegewijde R&D-afdeling van ERIKS is uitgerust met co-engineering-capaciteiten, rapid prototyping en Finite Element Analysis-simulaties, en speelt een cruciale rol in het verkorten van de ontwikkelingscycli.

  Vanaf het ontstaan van een idee tot de levering van gecertificeerde producten zorgt ERIKS ervoor dat de juiste afdichtingen, afsluiters, connectoren en slangen worden gebruikt om bacterievorming te voorkomen en te voldoen aan de industrienormen. Deze geïntegreerde aanpak maakt datagedreven besluitvorming in de eerste fasen mogelijk. Dat leidt tot aanzienlijke besparingen in tijd en middelen, terwijl het eindproduct innovatief en conform de voorschriften is.

  De maatstaf stellen voor cleanroomnormen

  Voldoen aan de strenge eisen van cleanroomnormen kan ingewikkeld en veeleisend zijn. De precisie en expertise die nodig zijn om te voldoen aan voorschriften zoals ISO 14644 en EU GMP Annex 1, zijn van het grootste belang. Fouten zijn niet alleen duur, maar kunnen ook de integriteit van je farmaceutische producten in gevaar brengen.

  ERIKS is jouw partner voor innovatieve en efficiënte oplossingen die voldoen aan de internationale cleanroomnormen. 

  Ons aanbod omvat geavanceerde HEPA-filtersystemen en op maat gemaakte cleanroomontwerpen. Zo zorgen we voor een verontreinigingsvrije omgeving die essentieel is voor de kwaliteit en veiligheid van jouw producten.

  Heb je te maken met uitdagingen bij het beheer van luchtstromen of microdeeltjes (particle control)? Gebruik onze technologieën en deskundig advies om deze lastige kwesties om te zetten in gestroomlijnde processen.

  Ontdek onze O-Ring Selector

  Zoek je afdichtingen voor je farmaceutische project?
  Met een overvloed aan mogelijkheden en variabelen kan het kiezen lastig zijn. Daarom hebben onze experts een handige tool gemaakt om het selectieproces van de juiste O-ring te vereenvoudigen. Met slechts 6 stappen vind je de ideale O-ring voor jouw toepassing.
  Ontdek de voordelen van onze tool:

  • Altijd inzicht in prijs en beschikbaarheid
  • Direct bestellen via de ERIKS webshop
  • Ideaal voor selfservice

                                      

   

  Neem contact op met een ERIKS expert

  We helpen je graag verder

  Ben je op zoek naar gespecialiseerde productkennis?

  Onze productspecialisten staan voor jou klaar met persoonlijk advies en diepgaande productkennis.

  Direct een product bestellen?

  Dat kan eenvoudig in onze webshop.

  Know-how hub

  Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.