In dit artikel

Custommade transportketting van ERIKS biedt snelle levering, hoge kwaliteit en grote cost-savings

“Zijn de door ons gebruikte cardankettingen gepatenteerd en blijven we afhankelijk van een machinebouwer met lange levertijden?” Die vraag stelde onze klant, een internationaal staalproducent, zich. De application engineers van ERIKS bleven niet bij de pakken zitten en gingen op zoek naar een prijstechnisch interessante oplossing. Lees hoe ons maatwerk het verschil maakt!

De klant

Onze klant is een internationaal marktleider in innovatieve en duurzame staalproducten. De groep is aanwezig met moderne staalproductiefabrieken in meer dan 15 landen, waaronder Luxemburg, België en Duitsland. Eén van de Belgische afdelingen is uitgerust met een ruime cokesfabriek voor de omzetting van steenkool in cokes.

De uitdaging

ERIKS ondersteunde de staalproducent al jarenlang met onder meer motoren, reductoren en frequentieregelaars. Voor mechanische aandrijvingen deed de klant tot eind 2022 geen beroep op ons. Toen kwam ter sprake dat in de cokesfabriek hun speciale transportketting, een cardanketting, aan vervanging toe was. De uitdaging? De transportketting was volgens de klant gepatenteerd en enkel verkrijgbaar bij de machinebouwer. Bijkomend waren de levertijden lang en de kosten hoog.

De oplossing

ERIKS was vastberaden een hoogwaardig product tegen een lagere prijs te adviseren. We haalden enkele schakels van de oude transportketting op bij de klant, spraken af met de kettingfabrikant en werkten een kettingbeschrijving en materiaalsamenstelling uit. De staalproducent was sceptisch om van leverancier voor cardankettingen te veranderen en twijfelde bovendien of ons voorstel wel een sluitende match was met de machine. De hoge kwaliteit, gunstige prijs en snelle levertermijnen (7 maand bij ERIKS, in plaats van 12 tot 14 maanden bij de machinebouwer) leidden ertoe om een ketting bij ons te bestellen en te testen.

Het resultaat

De cardanketting op maat is geleverd, paste bij installatie perfect op het kettingwiel en de meelooptrommel waarover de staalproducent al beschikte en wordt nu door hem getest. De eerste bevindingen zijn positief en lossen de hoge verwachtingen van de klant volledig in. De custommade transportketting die tijdswinst en cost-savings met zich meebrengt, zorgde al voor een nieuwe productvraag aan ons adres. De application engineers van ERIKS staan op scherp om het staalbedrijf ook in de toekomst met een verregaande technische kennis van betaalbaar maatwerk te voorzien!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Voor het laatste nieuws en updates uit de industrie.

We helpen je graag verder

Ben je op zoek naar gespecialiseerde productkennis?

Onze productspecialisten staan voor jou klaar met persoonlijk advies en diepgaande productkennis.

Direct een product bestellen?

Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know-how hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.