We helpen onze klanten duurzamer worden

En dat doen we al jaren. Als toonaangevende gespecialiseerde industriële dienstverlener beschikken we over de kennis van toepassingen en producten om onze klanten bij te staan op het vlak van duurzaamheid. Met onze onderzoeken naar energiezuinige motoren, condenspotten en pneumatiek bv. helpen we onze klanten grote energiebesparingen te realiseren.

Cases - Ontdek hoe we onze klanten helpen

Chemiebedrijf

Condenspot

Deep Branch

Waterstof-reductielijn

Farmaceutisch bedrijf

Energiezuinige motoren

Döhler Holland

Voedselveilige slangen

Duurzame innovatie

Door de uitgebreide kennis over onze productgroepen kunnen we producten op maat aanbieden en diensten die duurzaamheid genereren via het ontwerp. Onze co-engineeringcapaciteiten hebben geleid tot innovaties die bijdragen aan een duurzamere wereld.

Gezondheid en veiligheid

De veiligheid in onze installaties voortdurend verbeteren, is onze absolute prioriteit. Mensen gaan altijd voor op winst. In 2021 telden we NUL levensveranderende verwondingen. Ons doel tot 2030 is dit cijfer te handhaven door actief te investeren in de veiligheid van onze werknemers.

Verantwoord inkopen

Wereldwijd hebben we meer dan 20.000 leveranciers. Met de Supplier Code of Conduct leggen we ook voor hen de lat hoger op het gebied van duurzaamheid.

Trainen en ontwikkelen van medewerkers

Onze mensen zijn de pijler van ons bedrijf. Het maakt niet uit wie ze zijn of waar ze vandaan komen. Het aantrekken, behouden en betrekken van talent heeft hoge prioriteit voor ERIKS.

Klimaatverandering tegengaan

Duurzaamheid begint bij jezelf. We hebben de eerste stappen genomen om onze eigen uitstoot en ons energiverbruik terug te dringen. Zo willen we een positieve impact maken.

Een selectie van onze duurzaamheidscertificaten

Om voor onze klanten een geloofwaardige partner te blijven, moeten we onze reputatie op het vlak van duurzaamheid kunnen bewijzen. Hoewel ons werk nog lang niet af is, zijn we er trots op nu al de volgende certificeringen en waarderingen te kunnen voorleggen.

ISO 9001 Kwaliteitsmanagement

ISO 14001 Milieumanagement

ISO 45001 Gezond en veilig werken

Ecovadis beoordeling

Onze duurzaamheidsdoelen

Download onze duurzaamheidsrapporten

We helpen je graag verder

Heb je een vraag over een product of dienst van ERIKS?

Wij staan voor jou klaar met persoonlijk advies en diepgaande productkennis.

Direct een product bestellen?

Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know-how hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.