Energiebesparende oplossingen

Verlaag uw energiekosten

Industriële verduurzaming is belangrijker dan ooit. België heeft grote ambities: in 2050 willen we een klimaatneutrale samenleving zijn. Hiervoor moeten we nog het nodige werk verzetten. De huidige ontwikkelingen in Oekraïne, torenhoge energieprijzen en de coronacrisis maken de noodzaak om te verduurzamen nóg urgenter. Nu is het tijd om het industriële energieverbruik onder de loep te nemen. ERIKS voert quick scans uit en geeft advies over energiebesparende oplossingen.

Minder verbruik, lagere rekening

Elk bedrijf dat werkt met elektromotoren, pneumatische aandrijvingen of stoominstallaties verbruikt energie. Energiezuinige motoren en goede afdichtingen kunnen besparen op energieverbruik en onnodige emissie. Want hoe minder het verbruik, hoe lager de energierekening en hoe minder belasting. En uiteraard het allerbelangrijkste: hoe meer u bijdraagt aan een schoner milieu.

Lagere rekening, schoner milieu

Met onze maatregelen kunt u als bedrijf flink besparen op de kosten. Uw energierekening gaat omlaag en u betaalt minder emissieheffing. De terugverdientijd van de meeste maatregelen ligt vaak onder de 5 jaar. We hebben zelfs voorbeelden van veertien maanden. Minder energieverbruik betekent ook minder CO2-uitstoot. Steeds meer bedrijven hebben eigen milieudoelstellingen, om bij te dragen aan landelijke klimaatdoelen of te zorgen voor toekomstige generaties. Het halen van die doelstellingen kan ook een goede motivatie zijn voor groene maatregelen. 

Met quick scans investeren in de lange termijn

Met de ERIKS quick scans brengen we in beeld waar u energie kunt besparen. We kijken bijvoorbeeld naar luchtlekkages bij pneumatische systemen of stoomlekkages bij stoominstallaties. Daarnaast kunnen we condenspotten doormeten en waar nodig vervangen. Hoe minder lekkage, hoe minder energieverbruik en hoe lager de CO2-uitstoot. Datzelfde geldt voor het verkleinen van wrijving bij mechanische aandrijvingen. Of het selecteren van de juiste flensafdichting of energiezuinige elektromotor.

De voordelen op een rij

  • Minder energieverbruik: Dat kan bijvoorbeeld door lekkages te beperken en energiezuinige motoren te installeren. Zo bespaart u op de energierekening en de CO2-heffing.
  • Behalen milieudoelstellingen: Door minder energie te verbruiken en CO2 uit stoten, draagt u bij aan uw eigen en landelijke milieudoelstellingen.
  • Lagere CO2-heffing: Hoe minder CO2 u uitstoot, hoe minder belasting u betaalt en hoe lager de bedrijfskosten. 

Waterstof als energiedrager in opkomst

De energietransitie waarin we zitten, vraagt om nieuwe technieken en alternatieve vormen van energie die meehelpen de CO2-uitstoot te reduceren. Denk aan zonnepanelenparken en windmolens. Ook waterstof wordt inmiddels gezien als groene energiedrager. Er wordt volop getest met waterstof en er zijn inmiddels goede initiatieven voor transport en opslag hiervan. Om de energietransitie zo praktisch mogelijk te maken, breidt ERIKS haar assortiment producten dat voldoet aan de normeringen continu uit.

Budgetten samenvoegen met oog op toekomst

ERIKS adviseert bedrijven om onderhouds- en energiebudgetten samen te voegen en bij investeringen van machines, apparaten of installaties meer naar de lange termijn te kijken. Dat betekent initieel investeren, maar dat geld haal je er uiteindelijk vrijwel altijd weer uit met een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot. En dankzij de steeds kortere terugverdientijd heeft u dus relatief snel rendement. ERIKS helpt daar graag bij, helemaal uit oogpunt van een schoner milieu. 

Direct energie besparen en CO2-uitstoot verminderen?

ERIKS biedt een aantal services waarmee u op korte termijn kunt inspelen op de huidige extreem hoge kosten voor gas en stroom. Onze experts doen verschillende on-site inspecties die direct inpact hebben op uw energieverbruik. Welke is voor u interessant?

Boek een adviesgesprek met quick scan

Wilt u advies over energie besparen of minder CO2 uitstoten? ERIKS brengt uw energieverbruik en uitstoot met een quick scan in kaart. Bovendien adviseren we over besparingsmaatregelen en leveren we benodigde producten. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

We helpen je graag verder

Ben je op zoek naar gespecialiseerde productkennis?

Onze productspecialisten staan voor jou klaar met persoonlijk advies en diepgaande productkennis.

Direct een product bestellen?

Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know-how hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.