Maintenance 4.0 solutions

Smart Asset Management

Om jouw industriële installaties in optimale conditie te houden, dien je te weten in welke toestand ze zich bevinden. Dit kan door op regelmatige basis te testen en te controleren. Hier kan ERIKS jou bij helpen. Door 'smart' data-analyse en jouw industriële installaties te voorzien van sensoren, zorgt ERIKS ervoor dat jij real-time inzicht krijgt in jouw totale machinepark. Door het opzetten van een asset database, kunnen wij controleren, inspecteren, testen en certificeren (indien nodig). Als blijkt dat er werkzaamheden nodig zijn, kunnen we ook repareren, vervangen of upgraden (op basis van overeengekomen criteria). Dit zorgt voor minder downtime, lager energieverbruik, een lagere TCO en minder kans op opngelukken.

Predictive Maintenance

Door mee te denken over de juiste onderhoudsstrategie voor uw installaties, zorgen wij ervoor dat een productiestilstand vermeden kan worden. Door middel van dashboards voor voorspellend onderhoud, wordt de 'toestand' van jouw machines en installaties gemonitord en eventuele afwijkingen geconstateerd. Dit leidt tot minder stilstand en een veiligere omgeving.

Stoomprocesbenadering

Een optimaal functionerend stoomsysteem vergt ook periodieke inspecties en onderhoud. Vaak functioneren veel condenspotten, regelkleppen, bepaalde veiligheden en andere aspecten onvoldoende of vertoont de leidingisolatie gebreken waardoor kostbare stoom verloren gaat. ERIKS biedt met Total Steam Solutions een antwoord om jouw stoomsysteem in topconditie te brengen en te houden.

Condenspotteninspectie

Verlies van stoom is in productieprocessen een veel voorkomend probleem. Onze stoomspecialisten controleren tijdens een condenspottensurvey de werking en efficiëntie van jouw stoominstallatie en de condenspotten. Zij controleren ook of de juiste condenspot is geplaatst. Dit om het energieverlies te verminderen, maar ook om andere problemen zoals waterslag te voorkomen.

Onze stoomspecialisten bezorgen je een volledig inventarisatie van afgekeurde condenspotten. Aanvullend zorgen wij voor de nodige vervangingsonderdelen.

Persluchtlekdetectie

Perslucht is een dure energiebron. Het opsporen en verhelpen van lekkages verdient zich dan ook onmiddellijk terug. Wist je dat persluchtverminderingen van 1 bar een besparing van 7 % oplevert?

Wij onderzoeken alles nauwkeurig en brengen alle besparingen in kaart. Zo kan een systematische aanpak van persluchtbeheer resulteren in het terugbrengen van het aantal compressoren. Met als resultaat: meer efficiëntie, minder kosten en beter voor het mileu (minder CO2-uitstoot). Een jaarlijkse inspectie van jouw persluchtsysteem kan je al snel duizenden euro's besparen.

Slangeninspectie & Hose Management Systeem

Een beschadigd of niet goed werkende slang kan nefast zijn voor de werking van jouw machinepark en de veiligheid van jouw medewerkers. Daarom worden bedrijven verplicht om hun slangen jaarlijks te inspecteren en te keuren. Onze Service Engineers kunnen dit proces uit handen nemen en komen ter plaatse om jouw slangen te keuren. De resultaten van deze inspecties worden geregistreerd in ons Hose Management Systeem. In deze online portal vind je alle gegevens, specificaties en inspecties terug. Je ziet onmiddellijk de 'toestand' van jouw slangen en met één klik kan je een defecte slangen door ons laten vervangen.

Efficiënte ventilator- en koelsystemen

Ventilatoren die uitvallen, zijn onacceptabel. Vooral bij kritische procesventilatoren die zich bevinden in koelsystemen in de voedingsmiddelen- , olie- en gasindustrie en in de (petro-)chemie. Een uitvallende ventilator heeft immers directe gevolgen voor de kwaliteit van het eindproduct.

ERIKS denkt met je mee over hoe jouw ventilatiesystemen efficiënt in te stellen opdat jouw productieproces storingsvrij kan verlopen. Dit resulteert in beter werkende machines, lagere onderhoudskosten en minder ongeplande stilstand.

Online trillingsbewaking met VibraConnect

VibraConnect, de online trillingsbewaking, is een vorm van conditiebewaking waarbij een kleine sensor (bewakingsapparaat) op machines wordt geïnstalleerd om nieuwe veranderingen te detecteren. VibraConnect van ERIKS combineert onze diepgaande kennis van roterende apparatuur, conditiebewaking en sensortechnologie om inzicht te geven in de huidige en waarschijnlijke toekomstige conditie van een asset, waardoor potentiële slijtage van onderdelen vroegtijdig gedetecteerd wordt, zodat optimale onderhoudsplanning mogelijk is en storingen en ongeplande stilstand kan worden voorkomen.

Downloads

ERIKS Company Profile NL

De producten en diensten van ERIKS zijn grotendeels digitaal beschikbaar. Onze documentatie hebben wij gerangschikt per productgroep. Je kan onze documentatie doorbladeren en/of downloaden.

 

We helpen je graag verder

Ben je op zoek naar gespecialiseerde productkennis?

Onze productspecialisten staan voor jou klaar met persoonlijk advies en diepgaande productkennis.

Direct een product bestellen?

Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know-how hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.