Smart Asset Management

Real-time inzicht in de toestand van je installaties

Minder downtime, lager energieverbruik, een lagere Total Cost of Ownership (TCO) en minder kans op ongelukken. Door slimme data-analyse en onderdelen van industriële installaties te voorzien van sensoren, krijgen bedrijven real-time inzicht in hun totale machinepark. Daarmee kan de operational efficiency verbeteren. Zo zorgt ERIKS met de afdeling Smart Asset Management voor een vlekkeloze operatie tegen minimale kosten en met maximaal inzicht.

Inzicht in complete systemen

ERIKS Smart Asset Management ontwikkelt tal van toepassingen – onder andere met behulp en de kracht van de Internet of Things (IoT) – om klanten volledig inzicht en slagkracht te geven. De diensten die wij aanbieden, zijn toepasbaar op alle bedrijfsonderdelen: de koelsystemen, verwarmingssystemen, ventilatie- en persluchtsystemen, smeersystemen en de slangen die zorgen voor de distributie van vloeistoffen en gassen. Binnen al deze systemen zijn er tal van zaken die de dagelijkse gang van zaken kunnen beïnvloeden: de kwaliteit ervan, het energieverbruik, de uptime, veiligheid, vertrouwen en de Total Cost of Ownership.

De 5 voordelen van Smart Asset Management

  • Real-time inzicht voor kritische assets in de hele installatie
  • Lagere Total Cost of Ownership (TCO)
  • Besparingen door smart data te combineren en analyseren
  • Operational efficiency verbeteren door downtime te verlagen
  • Kennis borgen

Links naar klant cases

Voorbeelden uit de praktijk

ERIKS werkt samen met industriële bedrijven aan de ontwikkeling van slimme, innovatieve oplossingen.

Smeren op afstand

Bijvoorbeeld om slijtage te voorkomen, moeten draaiende of wrijvende machine-onderdelen worden gesmeerd met vet of olie. Maar deze onderdelen bevinden zich vaak verspreid over de fabriekslocatie en zijn regelmatig moeilijk te bereiken of niet toegankelijk tijdens productie. Dat maakt uitvoering en controle duur en arbeidsintensief. ERIKS kwam met een werkende oplossing: smeren op afstand met behulp van draadloze sensoren.  

Analyseren energieverbruik

Ook hebben wij  een demonstratie-skid gebouwd, waarmee we bedrijfssituaties nabootsen en faaloorzaken creëren. We gebruiken de skid om faaloorzaken inzichtelijk te maken en de impact ervan op het energieverbruik te meten en te analyseren. Het apparaat is hiervoor voorzien van verschillende typen sensoren, monitoringsmogelijkheden, analyse-apparatuur en software. Zo ontwikkelen we slimme algoritmen om exact te kunnen voorspellen op welk moment een installatie onderhoud nodig heeft.

Meer informatie

Wil je meer weten over hoe ERIKS je bedrijf kan ondersteunen met Smart Asset Management? Of wil je -vrijblijvend- met ons overleggen hoe je inzicht krijgt op je kritische bedrijfsonderdelen? Onze specialist Smart Asset Management helpt je graag verder:

Lieven Terryn

T +32 474 66 52 82

E assetmanagement@eriks.be

We helpen je graag verder

Ben je op zoek naar gespecialiseerde productkennis?

Onze productspecialisten staan voor jou klaar met persoonlijk advies en diepgaande productkennis.

Direct een product bestellen?

Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know-how hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.