Slangeninspectie

ERIKS beschikt over een deskundig team om slanginspecties en herkeuringen op locatie te verzorgen.

Invloeden op de slang

Slangen worden tijdens hun gebruik blootgesteld aan verschillende invloeden zoals variërende werkdrukken, gebruikstemperaturen en reinigingsprocedures. Al deze factoren kunnen een negatieve invloed hebben op de mechanische eigenschappen van de slang waardoor de drukbestendigheid van de inlagen en de verbinding tussen de slang en koppeling kunnen verzwakken. Dit zorgt ervoor dat jouw slang minder veilig is voor gebruik. Belangrijk is dus om te weten of deze slang nog zonder risico ingezet kan worden.  

Complete slangkeuring on-site

Om ervoor te zorgen dat jouw slangen veilig zijn voor gebruik, kan je je slangen laten inspecteren en herkeuren door ERIKS. Onze Field Engineers voeren complete slanginspecties ter plaatse uit. Ze controleren op lekkages, beschadigingen, inbouwwijze, afvoer van statische elektriciteit, kronkelingen en het ontstaan van blazen op de buitenwand.

Na de test ontvang je per slang een certificaat met de testresultaten. Een eventuele afkeur wordt ook op het certificaat vermeld. Afgekeurde slangen kunnen door ons razendsnel vervangen worden.

Hose testing

ERIKS Hose Management System

Zet in op veiligheid en efficiëntie en kies voor het ERIKS Hose Management System (HMS). 

De online applicatie helpt jou om jouw slangen te beheren, kosten te verminderen en veiligheid te garanderen.  Met deze slimme online tool kan je je richten op jouw core business!

We helpen je graag verder

Ben je op zoek naar gespecialiseerde productkennis?

Onze productspecialisten staan voor jou klaar met persoonlijk advies en diepgaande productkennis.

Direct een product bestellen?

Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know-how hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.