Services voor de chemie

Veiligheid en optimale uptime

Op deze pagina vindt u een overzicht van de belangrijke services voor de chemie industrie. Met deze services helpen wij u:

  • Veiligheid te verhogen
  • CO2-uitstoot te reduceren
  • Besparen op energie- en onderhoudskosten

Benieuwd hoe wij uw bedrijf, naast deze services, nog verder kunnen ontzorgen? Laat uw gegevens achter en onze chemie specialisten nemen contact met u op.

Navigeer snel naar een service

Een gebalanceerd grijpvoorraadsysteem met VMI

Wanneer u het beheer van uw voorraden overlaat aan ERIKS heeft u altijd de beschikking over de benodigde werktuigbouwkundige componenten in uw eigen magazijn. Dit noemen we Vendor Managed Inventory (VMI) en heeft grote voordelen. Uw eigen administratie wordt drastisch verminderd en de voorraad wordt afgestemd op het actuele verbruik, dus nooit te weinig maar zeker ook niet te veel. Een medewerker van ERIKS registreert on-site het verbruikt over de afgelopen periode en vult deze aan op basis van vooraf gestelde aantallen. 

Een veiliger stoomsysteem én kostenbesparing

In een stoomsysteem dat 3 tot 5 jaar niet is gecontroleerd, blijkt dat 15% tot 30% van de condenspotten defect is. Gemiddeld lekt maar liefst 25% van de condenspotten stoom. Tijdens een condenspotten survey bepalen de stoomspecialisten van ERIKS of een condenspot goed functioneert, lekt of is geblokkeerd. Ook gaan wij na of het juiste type condenspot is toegepast. Dat is niet alleen belangrijk om het energieverlies te reduceren, maar ook om problemen zoals waterslag te voorkomen.

Wilt u weten hoe onze rapportage is opgebouwd of wilt u contact opnemen met onze stoom specialisten? 

Complete slangkeuring on-site

Om ervoor te zorgen dat jouw slangen veilig zijn voor gebruik, kan je je slangen laten inspecteren en herkeuren door ERIKS. Onze Field Engineers voeren complete slanginspecties ter plaatse uit. Ze controleren op lekkages, beschadigingen, inbouwwijze, afvoer van statische elektriciteit, kronkelingen en het ontstaan van blazen op de buitenwand.

Uitgebreide informatie over slangen inspectie of direct contact opnemen met onze slangen specialisten? 

Van Quick scan tot Lekvrije flensverbinding

Elke chemieplant heeft wel te maken met enkele kritische flensverbindingen, mogelijk zogenaamde  ‘bad actors’. Deze ongewenste situatie kan een gevaar opleveren voor de veiligheid en het milieu en kost u daarnaast ook tijd en geld. ERIKS heeft ervaren specialisten op het gebied van lekvrije verbindingen. Kies voor een Quick scan en aansluitend de ERIKS service ‘Lekvrije verbinding’.

Bekijk welke opties er voor u beschikbaar zijn en hoe wij te werk gaan.

On-site stopcontainer of specialistische assistentie tijdens uw turnaround

Heeft u een geplande productiestop in voorbereiding? ERIKS helpt u met speciale stopteams om alle vervangings- en reserveartikelen die nodig zijn gedurende de stop vroegtijdig te inventariseren, te bestellen en tijdig te leveren volgens gewenste afleverspecificaties.

ERIKS kan zelfs gedurende de vaak hectische stopperiode on-site een speciale stopcontainer of assistentie verlenen. Bijvoorbeeld voor de goederenuitgifte waarmee de kans op fouten wordt beperkt.

Benieuwd naar complete service waarmee ERIKS u ontzorgt tijdens uw turnaround?

Meer informatie aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen over één van de services van deze pagina? Of heeft u een vraag over een andere service? Stel hem via onderstaand formulier aan één van onze chemie specialisten. 

Vul onderstaandcontactformulier in en stel uw vraag. U ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.

We helpen je graag verder

Ben je op zoek naar gespecialiseerde productkennis?

Onze productspecialisten staan voor jou klaar met persoonlijk advies en diepgaande productkennis.

Direct een product bestellen?

Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Commerciële of administratieve vragen?

ERIKS beschikt over verschillende vestigingen waar je terecht kan voor jouw commerciële en administratieve vragen.