In dit artikel

ERIKS schuift gecertificeerde koppelingen naar voren, de perfecte match met waterstof

Kleurloos, geurloos en zeer ontvlambaar, maar ook toekomstbestendig en milieuvriendelijk. Waterstof loopt over van potentieel. Dat heeft ook onze klant, een Europese fabrikant van motoren, begrepen. ERIKS werd gecontacteerd in zijn zoektocht naar gecertificeerde koppelingen met een hogedrukbestendigheid. Een aanvraag die naadloos aansluit bij onze problem-solving skills!

De klant

Onze klant is een Europese fabrikant van motoren die zich onderscheidt in de markt omwille van zijn uitstekende productprestaties onder veeleisende omstandigheden. Zijn productaanbod heeft een evolutie doorgemaakt van uitsluitend dieselmotoren, tot een divers gamma van motoren voor zowel klassieke brandstoffen als nieuwe, milieuvriendelijke energiebronnen (waterstof en bio-methanol).

De uitdaging

Onze klant legt zich steeds meer toe op de vervaardiging van waterstof- en methanolmotoren. De unieke kenmerken van waterstof zorgen ervoor dat de bouw van motoren voor marineschepen en stroomgeneratoren aan land met heel wat uitdagingen gepaard gaat, waarop ERIKS werd ingeschakeld voor koppelingen. Productwensen? Een korte doorlooptijd, een goede bestendigheid tegen de druk en de licht corrosieve aard van H² en een certificering. Een technisch verlanglijstje dat we met beide handen beetgrepen!

De oplossing

Na een grondige studie van de producteisen, selecteerden onze engineers de waterbestendige koppelingen van het Zwitserse merk Straub, die alle checkboxen afvinken. Ten eerste zijn de koppelingen speciaal ontworpen om de hoge druk en corrosieve aard van waterstof te weerstaan. Ten tweede zijn ze snel leverbaar, wat zorgt voor kortere doorlooptijden voor het motorproductieproces van onze klant. Ten derde zijn het gecertificeerde, originele onderdelen die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Grote betrouwbaarheid en een lange levensduur? Double check!

Het resultaat

De hogedrukbestendigheid resulteert meteen in meer veiligheid. Naast een verhoogde veiligheid, is de Straub-koppeling ook goed voor een verminderde Total Cost of Ownership, een kortere doorlooptijd en een betere logistiek. Waterstof is ook buiten automotive en scheepvaart aan een opmars bezig. Deze futureproof koppeling biedt volgens onze jarenlange ervaring en expertise ook talrijke voordelen aan de transport- en ontginningssector. ERIKS is alvast kandidaat om mee te bouwen aan die groene toekomst met out of the box productadvies.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Voor het laatste nieuws en updates uit de industrie.

We helpen je graag verder

Heb je een vraag over een product of dienst van ERIKS?

Wij staan voor jou klaar met persoonlijk advies en diepgaande productkennis.

Direct een product bestellen?

Dat kan eenvoudig in onze webshop.

Know-how hub

Blijf altijd op de hoogte met onze laatste blogs, nieuws en cases.